Les cartes et menus de centaines de restaurants de Belgique  

 
U bent hier : BelgiŽ » Henegouwen » Ghislenghien » Aux Mets Encore (page : 2926)

Aux Mets Encore

Presentatie


Cliquez ici pour la version française


Luc Metten heeft ervoor gekozen de ervaring die
hij opdeed in talrijke bekende restaurants zelf
te benutten. Hij vestigde zich op een half uurtje van
de hoofdstad. Na zijn studies bij CERIA begon deze
jonge Chef een stage in "Petits Oignons", dan bij
"Brigittines" en uiteindelijk bij "La Maison du
Seigneur" en "Les Demoiselles de Mers".
Ergens onderweg leerde hij de vrouw van zijn
leven kennen en hij besliste dichter bij haar te
blijven door eind 1992 dit restaurant, met zijn
rijke verleden, over te nemen.

 

Restaurant - Traiteurdienst
Franse keuken
Tel : 068 / 55 16 07

Website : www.auxmetsencore.be

E-mail : auxmetsencore@skynet.be

Chaussée de Bruxelles 431
7822 Ghislenghien

Klik hieronder voor het plan

Elke middag open, behalve woensdag
Ook open op vrijdag- en zaterdagavond

Banketten: 70 personen in het
restaurant, 400 in de 'buitenzaal'

Meeneemgerechten en traiteursdienst
aan huis (van 30 tot 600 personen)

Terras in de zomer



In de achtereenvolgende kleine zaaltjes
ontdekt u de rustieke meubels en curiosa die
harmonieus aansluiten bij het kader.
Het knetterende haardvuur, de gedroogde
bloemenboeketjes, de waterverflandschappen
uit de streek… alles draagt bij tot de sfeer van
een 'goede herberg'.

 

Deze oude priorij van het klooster van
Gellingen is 300 jaar oud en draagt nog
sporen van het verleden. De tegelvloeren
en kelders zijn authentiek, net als het
bakstenen gewelf, de zichtbare balken,
de eiken deuren en de ingewerkte
windroos in de vloer.

   

De keuken is opvallend klassiek, maar wel met
een hedendaagse wending. De gerechten
worden bereid met marktverse
seizoenproducten, maar ook natuurlijke
producten, zoals het Wit-Blauwvlees van de
hoeve, hoevekippen maar ook huisbereide foie
gras, desserten en zelfgebakken brood.

 

Luc en Annick Metten zijn lid van de
coöperatieve Coprosain, die borg staat voor
natuurlijke en biologische boerderijproducten.
Dat verklaart uiteraard de goede contacten
die de chef heeft met de verschillende
producenten uit de streek.



Presentatie | Menus en kaarten