
"Le Château de Strainchamps" is in de eerste plaats een opeenvolging van kleinere, rustgevende en comfortabele eetzalen: plafonds met schilder- of houtwerk, mooie schoorstenen, hedendaagse schilderkunst… alles is erop gericht een sober maar warm, elegant en eenvoudig decor te scheppen.
Vervolgens is er het park, drie hectare beboste gronden die achter het kasteel opklimmen, met een prachtig zicht op het omliggende platteland.
Door het park kuieren om paddenstoelen te vinden of naar de vogels te luisteren, is eigenlijk al een mooie uitnodiging voor langere wandelingen in deze streek, te voet of met de fiets.
De natuur zult u echter al in uw bord kunnen proeven. De keuze voor echte smaken volgens het ritme van de seizoenen, de keuze voor kwaliteitsproducten waarbij geregeld ambachtelijke streekproducten, zoals de traditioneel gerookte Ardeense ham, worden gecombineerd met meer luxueuze lekkernijen, de keuze voor sobere composities die inspelen op het contrast tussen de smaken en die niet verzwaard worden met overbodige verfraaiingen… De chef kiest vastberaden voor al deze principes en vertaalt ze in een frisse, originele en vindingrijke keuken. "Een lekkere maaltijd geeft evenveel genot als een mooi schilderij," stelt hij maar al te graag. "Maar ik vul mijn borden niet met dromen. " Als kok is hij vooral een ambachtsman, iemand die in zijn werk zijn hart volgt.

Vervolgens is er het park, drie hectare beboste gronden die achter het kasteel opklimmen, met een prachtig zicht op het omliggende platteland.
Door het park kuieren om paddenstoelen te vinden of naar de vogels te luisteren, is eigenlijk al een mooie uitnodiging voor langere wandelingen in deze streek, te voet of met de fiets.
De natuur zult u echter al in uw bord kunnen proeven. De keuze voor echte smaken volgens het ritme van de seizoenen, de keuze voor kwaliteitsproducten waarbij geregeld ambachtelijke streekproducten, zoals de traditioneel gerookte Ardeense ham, worden gecombineerd met meer luxueuze lekkernijen, de keuze voor sobere composities die inspelen op het contrast tussen de smaken en die niet verzwaard worden met overbodige verfraaiingen… De chef kiest vastberaden voor al deze principes en vertaalt ze in een frisse, originele en vindingrijke keuken. "Een lekkere maaltijd geeft evenveel genot als een mooi schilderij," stelt hij maar al te graag. "Maar ik vul mijn borden niet met dromen. " Als kok is hij vooral een ambachtsman, iemand die in zijn werk zijn hart volgt.


Meer foto's










Hôtel-Restaurant
Franse keuken
Frans en Paulette Vandeputte - Lalande





www.chateaudestrainchamps.com
info@chateaudestrainchamps.com
Tel : 063 / 60 08 12
Fax : 063 / 60 12 28
Strainchamps 12
6637 Strainchamps (Fauvillers)

Gesloten op maandag en dinsdag
Gastronomische weekends,
10 kamers
Terras in de zomer
Rustige omgeving
Ruim parking
Meer foto's








