Les cartes et menus de centaines de restaurants de Belgique  

 
U bent hier : België » Provincie Luxemburg » Strainchamps (Fauvillers) » Le Château de Strainchamps (page : 1887)

Le Château de Strainchamps

Presentatie


Cliquez ici pour la version française




"Le Château de Strainchamps" is in de eerste
plaats een opeenvolging van kleinere, rustgevende
en comfortabele eetzalen: plafonds met schilder- of
houtwerk, mooie schoorstenen, hedendaagse
schilderkunst… alles is erop gericht een sober maar
warm, elegant en eenvoudig decor te scheppen.



 




Hotel - Gastronomisch restaurant

Franse keuken

Frans en Paulette Vandeputte - Lalande

Jeunes Restaurateurs d'Europe L'Ordre des 33 Maîtres-Queux de Belgique
Jeunes Restaurateurs d'Europe Jeunes Restaurateurs d'Europe L'Ordre des 33 Maîtres-Queux de Belgique

Tel : 063 / 60 08 12
Fax : 063 / 60 12 28

E-mail :
info@chateaudestrainchamps.com

Website : www.chateaudestrainchamps.com

Rue des Vennes, 29 à Strainchamps
6637 Fauvillers

Klik hieronder voor het plan

Gesloten op maandag en dinsdag

Gastronomische weekends,
10 kamers

Terras in de zomer

Rustige omgeving

Ruim parking


Vervolgens is er het park,
drie hectare beboste gronden
die achter het kasteel
opklimmen, met een prachtig
zicht op het omliggende
platteland


 

Door het park kuieren om paddenstoelen te vinden of naar de
vogels te luisteren, is eigenlijk al een mooie uitnodiging voor
langere wandelingen in deze streek, te voet of met de fiets.


 

De natuur zult u echter al in uw bord kunnen proeven. De keuze voor echte smaken volgens
het ritme van de seizoenen, de keuze voor kwaliteitsproducten waarbij geregeld ambachtelijke
streekproducten, zoals de traditioneel gerookte Ardeense ham, worden gecombineerd met meer luxueuze lekkernijen, de keuze voor sobere composities die inspelen op het contrast tussen
de smaken en die niet verzwaard worden met overbodige verfraaiingen… De chef kiest
vastberaden voor al deze principes en vertaalt ze in een frisse, originele en vindingrijke keuken.
"Een lekkere maaltijd geeft evenveel genot als een mooi schilderij," stelt hij maar al te graag.
"Maar ik vul mijn borden niet met dromen. " Als kok is hij vooral een ambachtsman,
iemand die in zijn werk zijn hart volgt.

   

 


>> de kamers

Jeunes Restaurateurs d'Europe

Frans en Paulette Vandeputte zijn lid van de vereniging
"Jeunes Restaurateurs d'Europe", een grote maar hechte groep koks die
allen dezelfde filosofie verdedigen. Men kan hun filosofie in twee woorden
samenvatten: talent en passie. Hun doel is modelburgers te zijn in een
continent van smaken, kleuren en geuren, in het koninkrijk van de inventieve
keuken. "Wij willen een blijvende beweging tot stand brengen," vertellen deze
jonge koks. "We willen het ontzagwekkende erfgoed van de culinaire kunst
en de levenskunst eerbiedigen maar ook verrijken en bestendigen."
 


Presentatie | Menus en kaarten