Cliquez ici pour la version française


Deze tempel van het "lekkere eten" ligt aan de
Chaussée de Marche en heeft alles om u te verleiden.
Van zodra liefhebbers de winkeldrempel
overschrijden, zien zij de grote keuze aan
uitgestalde producten die allemaal een
gemeenschappelijke noemer hebben: kwaliteit
en versheid, voor meer dan honderd hoevekazen
en een vijftigtal charcuteriewaren.


Elk product werd zorgvuldig uitgekozen door Damien Avalosse, die België en Frankrijk doorkruist om, net als een echte jager, producten op te sporen die zijn smaakzin en die van u kunnen bekoren. .

De verkozen kazen kunnen bij de producent rijpen, aan kracht en smaak winnen, om dan wekelijks naar de winkel te worden verstuurd.

Maar Damien gaat verder! Hij affineert de kazen liefdevol in zijn kelder en hij gaat regelmatig naar Parijs, naar de markt van Rungis, om zijn gamma, dat al zeer ruim is, verder aan te vullen.

 


De jager van de echte smaak en van
herkomst en kwaliteit producten!


Tel : 081 / 30 87 90
Fax : 081 / 31 30 80

E-mail : lapetiteferme@skynet.be


Website : www.la-petiteferme.be

Chaussé de Marche 431
5101 Erpent

Klik hieronder voor het plan

Open van mardi tot samedi
van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 18u

Gesloten op zondag, maandag
en feestdagen


De specialist in rustieke buffetten
en fijne kaasschotels

Vindt ons terug op Facebook

Ontvangen onderscheidingen :

>> 2006: Gouden medaille op de wedstrijd Beste Kaasmeester-affineur van België


>> 2007: Zilveren medaille op de internationale wedstrijd voor Kaasmeesters-affineurs tijdens
de caseus awards van Lyon


>> 2008: Bekroond tot Kaasmeester door de Gilde van St-Uguzon, patroonheilige voor kazen, Frankrijk

 

 

 

Maar opgelet: deze kleine gastronomietempel kan ook maar het beste van zichzelf geven, en niet meer. Inderdaad, de tijd gaat verder, de seizoenen verstrijken en zijn nooit gelijk en ok producties kennen soms een eigen cyclus. Het kan dus best zijn dat die ene heerlijke kaas, die je enkele weken daarvoor zo lekker vond, niet meer verkocht wordt. Wat nogmaals bewijst hoeveel belang ze hechten aan de kwaliteit van de producten. Dit wordt dan ook door talrijke restauranthouders uit de streek van Namen geapprecieerd… Zij willen hun klanten "verwennen" en vertrouwen daarvoor volledig op het welbefaamde "La Petite Ferme".


 

 

 

   
Klik hier voor meer foto's ...

Het affineren

Onze vakantie 2008:
van de productie
in Buron, tot het
affineren in de kelder
van "Salers Tradition"

Nos vacances 2012 :
Été 2012, fabrication
en Alpage ( 1900 m )
de l'ETIVAZ

Eté 2009-2010,
fabrication de
"l'Abondance"
en Alpage 1500 m